SUND • NATURLIG • ØKOLOGISK • ANSVARLIG

Overgangsalder og Hår: Pleje, Frisurer og Rådgivning

Overgangsalder og Hår: Pleje, Frisurer og Rådgivning

Overgangsalderen er en fase i livet, som kvinder oplever, men sjældent diskuterer. Den hormonelle forandring i kroppen, der kendetegner overgangsalderen, påvirker ikke kun humøret og kroppen, men også håret. I dette blogindlæg vil vi beskrive, hvordan overgangsalderen kan påvirke dit hår og give dig råd til, hvordan du bedst plejer samt bibeholder et smukt hår i denne livsfase.

 

Hvordan påvirker overgangsalderen dit hår?

Når overgangsalderen nærmer sig, begynder kroppen at producere mindre østrogen, hvilket kan have en betydelig indvirkning på dit hår, da balancen mellem mandlige og kvindelige kønshormoner forandres. De fleste kvinder oplever, at deres hår bliver tyndere, mere skrøbeligt og sværere at style. Hårlinjen trækker sig ofte lidt tilbage, og siderne og nakken kan blive tyndere.

Desuden kan disse ændringer også medføre, at hovedbunden bliver mere tør og dermed tilbøjelig til at irritere, hvilket kan føre til yderligere hårtab eller knækket hår.

Hårtab og pleje


Hårtab i overgangsalderen skyldes ofte også en reduktion af keratin i håret, som er et protein. For at opretholde et sundt hår er det afgørende at tilføre de nødvendige proteiner gennem kosten og supplere med eventuelle manglende næringsstoffer. Hårfolliklerne producerer netop nyt hår på baggrund af det protein, vi indtager. Så hvis vi ikke får nok proteiner gennem kosten, kan hårvæksten komme til at lide under det.

Overgangsalder og Hår: Pleje, Frisurer og Rådgivning

Hos ZENZ kan vi også pleje håret med protein udefra. Vores protein- og oliebehandlinger kan hjælpe med at styrke og fugte dit hår samt din hovedbund, hvilket det har brug for i overgangsalderen. Derudover taber håret sin glans, hvorfor en gloss behandling kan bidrage til at tilføre manglende glans og give en blankhed til dit hår.

Klik her og læs mere om vores gloss behandling.

Frisurevalg


Hvis du oplever, at du har fået tyndt hår i overgangsalderen, kan det være, at den frisure, du har haft hidtil, måske ikke længere er helt så flot. Det kan derfor være en god idé at overveje din frisure.

Book tid til gratis rådgivning.

 

Overgangsalder og Hår: Pleje, Frisurer og Rådgivning

Vi anbefaler, at kvinder, som har oplevet hårtab i overgangsalderen, bør prøve en kortere frisure for på denne enkle måde at give det fine hår lidt ekstra volumen og struktur.  Længere pandehår eller sidehår kan også være med til at give dit hår et fyldigere udseende. Dog anbefaler vi vores kunder med fint hår, at komme oftere til frisør. Årsagen til dette er, at jo finere hår du har, desto mere kræver det for at se ud af noget.

Extensions kan derimod være en mulighed, hvis du ønsker at beholde dit lange hår, men ikke har den samme fylde mere. Hairtalk tape extensions er det naturlige valg for fylde, længde og farvespil til os med tyndt/fint hår.

Klik her og læs mere om Hairtalk Extensions.

 

Overgangsalder og Hår: Pleje, Frisurer og Rådgivning

Grå hår i overgangsalderen


Overgangsalderen kan også medføre, at du udvikler grå hår, hvis du ikke havde det i forvejen –dette medfører typisk, at man får en ny type hårstrå. Det er dog meget forskelligt fra person til person, men som regel er det sådan, at dem der havde et fint hår i forvejen, får tynde og meget gennemsigtige hår. Hvorimod, dem der havde et tykt hår, får et mere kruset og stålgråt hårstrå.

Ønsker du at vide mere om farve af gråt hår, eller derimod hvordan du kan bringe liv til din grå farve? Klik her og læs mere. 

Bryn og vipper

Når vi ældres, mister vi typisk fylden i vores øjenbryn. Det yderste stykke af brynet, bliver tyndere og lysere, og derfor kan det være en god ide at få dine bryn farvet. De vil automatisk syne af mere, og du vil opleve et løft i dit ansigt. Det betyder også meget for øjet, som muligvis er blevet lidt tungere, da vores hud også bliver løsere, når vi ældes.

Læs mere vores plantebaserede farver til bryn og vipper lige her.

 

Overgangsalder og Hår: Pleje, Frisurer og Rådgivning

Undgå brug af produkter med stærke kemikalier

Når vi ældes bliver håret mere fint og sårbart. Derfor er det vigtigt at vælge nogle produkter, der ikke beskadiger det allerede sårbare hår.

Når du vasker eller styler dit hår, skal du vælge blide produkter, der er specielt udviklet til følsom hovedbund, så du ikke irriterer området yderligere og forårsager mere skade end gavn. Benyt produkter, der indeholder naturlige ingredienser og som giver håret den nødvendige pleje udefra og ind. Og sørg for ikke at vaske håret for ofte (højst to gange om ugen), da dette kan fjerne de beskyttende olier og gøre dine lokker tørre.

Klik her og læs mere om vores egen hår- og hudplejeserie, ZENZ Organic Products, som indeholder maksimal andel af naturlige og certificeret økologiske ingredienser.

 

Rådgivning og hjælp fra frisøren


Besøg din frisør regelmæssigt for at få rådgivning om, hvordan du bedst plejer dit hår i overgangsalderen. De kan anbefale produkter og behandlinger, der passer til dine individuelle behov.

Overgangsalderen er en naturlig fase i livet, og selvom den kan påvirke dit hår, er der måder at tage sig af det og bevare din selvtillid og udseende. Ved at pleje dit hår indefra og udefra samt konsultere en professionel frisør, kan du trives i overgangsalderen med smukt og sundt hår.

Husk, at overgangsalderen er en individuel oplevelse, så det er vigtigt at finde de løsninger, der bedst passer til dine unikke behov.

Forrige indlæg
Næste indlæg