SUND • NATURLIG • ØKOLOGISK • ANSVARLIG

ZENZ eget koncept for bæredygtighed i salonerne

Hos ZENZ er vi ikke alene optaget af at skabe rene og miljøvenlige hårplejeprodukter til vores kunder. Vi ønsker, at alt hvad vi tilbyder vores kunder er med henblik på bæredygtig produktion og økologi, så det gør mindst muligt skade på miljø, klima og menneskets sundhed.  

Læs med nedenstående, og bliv klogere på ZENZ’ eget koncept for bæredygtighed i salonerne.

Indretning af ZENZ-saloner

Vores saloner er indrettet funktionelt, enkelt og med bæredygtighed i fokus. Salonerne er indrettet med genanvendt træ, FSC-certificeret træ og A:Gain produkter i form af skranker, reoler og anden inventar. A:Gain omdanner brugte Carlsberg DraughtMaster fustager til nye møbler. Møblerne får dermed et flot, grønt marmor-look.  

ZENZ-stifterne, Jørgen og Anne-Sophie, designer selv møblerne fra A:Gain til deres saloner. På den måde sikrer de sig, at det passer sammen med den resterende indretning. De står nemlig selv for indretningen af deres saloner samt designet af deres produkter.

Refill af ZENZ-produkter

Som en del af vores salon-koncept tilbyder vi kunderne at genopfylde deres tomme hårpleje-emballage med nye produkter på vores Refill stationer. Konceptet er simpelt og nemt. Flaskerne kan genopfyldes så mange gange, det ønskes. På den måde kan vi sammen minimere miljøaftrykket og passe på vores miljø på land og vand. Kunden hjælper ikke kun med at reducere forbruget af plastik, de sparer også penge, da prisen på refill er lavere. 

Slow Coffee

Hos ZENZ ønsker vi at give dig en velværeoplevelse udover det sædvanlige, hvilket indebærer, at vi tænker mere bæredygtige og rene produkter ind i alle grene af vores forretning – også når du nyder en varm kop aromatisk kaffe under din behandling hos ZENZ.   

Derfor serverer vi nu økologisk kaffe til vores kunder under deres behandlinger fra ZENZ’ egen farmer, Mrs. Wandee, som har en 0,5 ha stor kaffefarm i Laos i Asien.  

HairSpa: Kurhætte uden strøm

Hos ZENZ benytter vi en selvopvarmende kurhætte, til dine kur- og hennabehandlinger. Hætten booster effekten af din hårkur eller hennafarvning ved at tilføre varme til behandlingen – helt uden brug af elektricitet. Et miljøvenligt valg med stor effekt. HairSpa-hætten kan bruges igen og igen.

Cykel levering  

Vores ZENZ-saloner i Københavnsområdet får leveret produkter på el-ladcykler via Chainge, som er en mere bæredygtig transportløsning. 

Paper not foil

Stribepapiret, vi anvender hos ZENZ

Når man som frisør skal lave striber, balayage eller reflekser bruger man typisk mange stykker silkepapir, plastikfolie eller alufolie (aluminium).

Hos ZENZ bruger vi Stone Paper, der er lavet af industriens restaffald, samt produceres CO2 venligt uden brug af vand i dets produktion. Fremstillingen af Stone Paper er mindre miljøbelastende både i forhold til energiforbrug, CO2-udslip og vandforbrug – specielt hvis papiret bliver brugt flere gange af frisøren.

Stone Paper kan genanvendes mange gange, og kan vaskes samtidig med at frisøren vasker dit hår. Derfor har vi hos ZENZ besluttet at benytte genbrugeligt Stone Paper, når du får farvet dit hår uden unødig kemi.

Blomster i vores ZENZ-saloner

ZENZ køber certificerede økologiske snitblomster i sommersæsonen fra april til oktober, til vores saloner, hos Brede Havekiosk. Brede Havekiosk er en social registreret virksomhed, hvis formål er at fremme økologi indenfor blomsterverdenen. 

I løbet af vinteren har ZENZ har et samarbejde med firmaet VOKS. De leverer blomsterdekorationer, som er et mere miljøvenligt alternativ til afskårne blomster. Det særlige ved planterne er, at de udelukkende er dyrket på gartnerier der er certificerede efter en standart der sikrer en mere bæredygtig produktion – og så pottes de naturligvis i genbrug eller mere miljøvenlige materialer. 

Blog

ZENZ byder på aromatisk kaffe fra egen farmer i Laos, Asien

ZENZ byder på aromatisk kaffe fra egen farmer i Laos, Asien

Hos ZENZ ønsker vi at give dig en velværeoplevelse udover det sædvanlige. Det indebærer, at vi tænker bæredygtige og rene produkter ind i alle grene af vores forretning – også...

Læs mere
Få farvet hår hos ZENZ – uden unødig kemi

Få farvet hår hos ZENZ – uden unødig kemi

Når du bestiller tid til en farvebehandling hos ZENZ, kan du være sikker på at gå fra vores saloner med et sundt, styrket hår. Vi er specialister i hårfarver uden...

Læs mere