SUND • NATURLIG • ØKOLOGISK • ANSVARLIG

Gråt hår: Sådan bevarer du en smuk og glansfuld farve

Gråt hår: Sådan bevarer du en smuk og glansfuld farve

Når ens hår begynder at blive gråt, oplever mange at det ofte får et gulligt eller mat skær, og at hårstråene bliver mere stive og umedgørlige. Til at bevare et mere glansfuldt og medgørligt hår, har vores hårfarver mange fordele, som du kan drage nytte af, hvis du ønsker at skille dig af med det grå.

Er du derimod glad for dit grå hår og ønsker at bevare det, kan du holde farven pæn med en gloss som bl.a. holder det gule skær væk, giver glans eller blot gør din hårfarve klar i den grå tone. Derudover vil en gloss pleje og blødgøre dit hår.

Læs med og bliv klogere på forskellen mellem kemisk hårfarve og ZENZ’ hårfarver, samt få tips og tricks til, hvordan du bibeholder et pænt, gråt hår.

Forskellen på kemisk hårfarve og ZENZ’ hårfarve

ZENZ’ hårfarver gør gråt hår meget mere medgørligt og lækkert, fordi det lægger en plante- og oliebaseret hinde rundt om hårstrået. Du kan derfor farve dit grå hår i en anden farve, samtidig med at du holder dit hår sundt og glansfuldt. Farven har ingen skadelig effekt på dit hår, da den ikke indeholder skadelig kemi.

ZENZ’ hårfarver er anderledes end traditionelle hårfarver, da de ikke er kemiske. Når man blander en kemisk farve, begynder den at ilte så snart den påføres på håret. Dvs. farven begynder at åbne hårstrået, for at kunne gå helt ind i pigmentet indeni margenen og til sidst fjerne pigmentet i håret. Farven går derfor ind og bleger håret nogle toner, uanset om du ønsker en mørk eller lys farve, således hele håret har samme farve som udgangspunkt. Når farven har bleget håret, tilfører den nye farvepigmenter for til sidst at afgive plejestof, som skal medvirke til at lukke håret.

Da vores hårfarver ikke indeholder kemi, kan den ikke udføre samme kemiske proces som en almindelig hårfarve. Vores farver lægger sig i stedet rundt om hårstrået, og ved at vi tilfører varme til håret, vil hårstået åbne sig. Desto mere varme vi tilfører, jo mere vil hårstrået åbne sig, således pigmenterne fra vores hårfarver kan lægge sig omkring håret. På den måde går farven ind og plejer håret i stedet for at ødelægge det, da den lægger sig i hullerne, som hårstrået kan have og omkapsler det. På den måde gør det håret sundere ligesom en hårkur vil gøre, indtil farven er slidt af.

Læs mere om ZENZ’ hårfarve uden unødig kemi her.

Gråt hår: Sådan bevarer du en smuk og glansfuld farve

Vi råder altid vores kunder til at komme et par gange i en af vores ZENZ-saloner og blive farvet. Årsagen til dette er, at når de kommer hos os første gang, har de som regel en traditionel hårfarve i håret. Dvs. at de har en udvoksning, som vi kan have svært ved at dække, fordi den er så markant ift. deres eget hår. Dette skyldes at farven har indeholdt enten PPD eller et tilsvarende kemisk farvestof, som ZENZ ikke benytter sig af (Videnscenteret for allergi). Som regel skal man have håret farvet nogle gange, før vi kan bløde overgangen op.

Når du vasker dit hår, vil hinden fra farven blive tyndere og tyndere, og din egen hårfarve vil med tiden komme mere til udtryk. Desto flere gange du farver dit hår, jo kraftigere og mere holdbar bliver hinden, og du vil kunne nøjes med en bundfarve. Når håret vokser ud igen, vil du ikke opleve den markante udvoksning, som du normalt får fra en traditionel farve. De forskellige farver du har i dit hår, vil i stedet begynde at tone frem, samtidig med at udvoksningen kommer til udtryk.

Vi blander altid en personlig farve til dig

Vores frisører blander en personlig hårfarve til hver enkelt kunde, tilpasset deres hår og deres ønsker i forhold til, hvor mørk eller lys en hårfarve de vil have. For at vi kan farve dit grå hår og dække det fuldstændigt, blander vi en masse farvepigmenter sammen. Når vi blander mange pigmenter sammen, laver vi nemlig en farve der ikke er transparent, og som har netop den tone vores kunde ønsker.

Gråt hår: Sådan bevarer du en smuk og glansfuld farve

Opfølgningsfarve

Hvis dit grå hår er meget tydelig i din udvoksning og samtidig vokser hurtigt, sælger vi opfølgningsfarver. Den unikke farve, som vores frisører står og blander til dit hår, kan du købe med hjem og selv reparere din bund. Da farven er blandet specielt til dit hår, den dag du får udført din behandling, er det ikke muligt at komme ind og købe en opfølgningsfarve efterfølgende.

Vi kan nøjes med at farve dine grå hår

Med ZENZ’ hårfarve kan vi nøjes med at farve dine grå hår. Det er nemlig muligt at lægge en farve på dit hår, som kun er en tone lysere end din egen farve, og på den måde vil farven kun dække dine grå hår. Årsagen til dette er, at hårfarven kun afgiver farve og sætter sig fast, der hvor håret er lysere.

Gråt hår: Sådan bevarer du en smuk og glansfuld farve

Dette er en løsning, som mange af vores kunder vælger, hvis deres hår bliver gråt i en tidlig alder – og de samtidig ikke ønsker at se farvet ud, men blot fjerne de begyndende grå hår. Det er helt unikt og kun noget der kan udføres i en salon, der arbejder med de farver, som vi har hos ZENZ. 

Ønsker du at bevare dit grå hår? Tips til at holde farven smuk og glansfuld

Ønsker du at beholde dit grå hår, vil det have brug for en gloss en gang imellem for at bevare en flot farve. Glossen vil f.eks. være perfekt, hvis du vil have mere dybde i det grå hår, glans eller en mere klar tone. Du kan også få det grå hår mere stålgråt og dermed undvære de mere kemiske silvershampooer, som ofte indeholder meget kemi. Glossen vil også kunne fjerne det gule skær, der kan komme over tid i gråt hår.

Gråt hår: Sådan bevarer du en smuk og glansfuld farve

Læs mere om de mange fordele ved en gloss her.

Forrige indlæg
Næste indlæg