SUND • NATURLIG • ØKOLOGISK • ANSVARLIG

Balayage: Sådan får du et naturligt og solkysset look

Balayage: Sådan får du et naturligt og solkysset look

Balayage er en hårfarvningsteknik, der blev populær i Frankrig i 1970'erne. Navnet "balayage" kommer fra det franske ord for "at feje", og teknikken indebærer, at hårfarven påføres med en frihåndsteknik, hvor frisøren maler farven på håret med en speciel pensel eller kam. Teknikken kan også fortages ved vasken, hvor man breder plastfolie ud, lægger håret på folien og derefter pensler lysning på.

Forskellen mellem balayage og andre hårfarvningsteknikker er, at farven påføres i en V-form, som skaber et mere naturligt og solkysset look. Balayage kan bruges på alle hårtyper og længder og kan tilpasses til enhver personlig stil. Den kan laves i mange nuancer og mere eller mindre tydelig. 

Læs med og bliv klogere på, hvad en balayage er, hvorfor det er så eftertragtet samt få tips til at vedligeholde en smuk farve.

Fordelene ved balayage

Balayage er en populær hårfarvningsteknik af flere årsager. For det første kan teknikken bruges til at skabe et naturligt look eller et mere dramatisk look, alt efter ønske. Balayage kan også bruges til at skabe dimension og dybde i håret, hvilket kan være særligt effektfuldt på mørkt hår. En anden fordel ved balayage er, at det kræver mindre vedligeholdelse end traditionel hårfarvning. Farven påføres på en mere naturlig måde ved at frisøren fader overgangen fra din egen farve ud til dine længder, hvor håret gradvist bliver lysere og lysere efter ønske. På den måde vil håret vokse ud mere blødt og vil ikke kræve lige så hyppige touch-ups.

Endelig kan balayage også være en mere skånsom hårfarvningsmetode, da farven ikke påføres helt op til hovedbunden og derfor ikke kommer i direkte kontakt med huden.

 

Balayage: Sådan får du et naturligt og solkysset look

Tips til at opretholde balayage

Når du har fået lavet en balayage, er der flere ting, du kan gøre for at opretholde farven og forlænge hårfarvens levetid.

For det første er det vigtigt at beskytte dit hår mod sollys og varme. UV-stråler kan skade håret og få farven til at falme hurtigere, brug derfor altid hårbeskyttende produkter, når du opholder dig i solen, og undgå at bruge varme stylingredskaber så meget som muligt.

Hos ZENZ vil vi anbefale dig at benytte vores Styling Gel Sweet Orange no. 12. Det er en plejende stylinggelé til alle hårtyper, som går ind og styrker håret og beskytter mod varme.

Det er også vigtigt at holde dit hår sundt og hydreret. Brug derfor en fugtgivende shampoo og balsam, og brug en hårkur en gang om ugen for at give dit hår en dybdegående næring.

Til at holde dit hår sundt og hydreret vil vi anbefale dig at benytte vores Shampoo Cactus no. 17 og Conditioner Cactus no. 18. Produkterne tilfører masser af fugt og og pleje, beriger med vitaminer og mineraler samt blødgør de håret uden at tynge.

For dybdegående næring, vil vi anbefale vores protein hårkur Treatment Pure no. 03. Den giver fugt, styrke og pleje til alle hårtyper. Kuren trænger ind i hårets inderste lag, hvor den blødgør og reparerer. Håret beriges med proteiner, vitaminer og mineraler og efterlades styrket og silkeblødt.

Balayage: Sådan får du et naturligt og solkysset look

Det er altid en god ide at afslutte en balayage behandling med en gloss. På den måde kan man samle farven, give glans og eventuelt nuancere farven enten kold, varm eller noget helt tredje. Her sætter kun fantasien grænser.

 

Klik her og book tid i en af vores ZENZ-saloner.

 

Du kan også overveje at få lavet en gloss imellem de store lysningsbehandlinger, for at booste den eksisterende farve, samt give pleje og glans. Du vil opnå det flotteste resultat ved at komme tilbage i en af vores ZENZ-saloner efter 8-10 uger og få farven frisket op, som vil give dig en fornemmelse af at farven fornyes. Dette kan gøres til en meget rimelig pris, og derved holder din balayage meget længere.

 

Hvad er en gloss?

Selve glossen er en form for toning, og giver en smuk glans, da håret bliver plejet i dybden. En gloss kan ikke erstatte almindelig hårfarve. Den lægger sig i stedet som en lille nuance omkring hårstråene og fremhæver hårets farver. Samtidig giver den massere af fugt og pleje, og reparerer det enkelte hårstrå der, hvor der er behov. Behandlingens kurlignende effekt er altså både sundhedsfremmende og essentiel for at opretholde et lækkert hår.

 

Klik her og læs mere om fordelene ved en gloss.

 

Balayage: Sådan får du et naturligt og solkysset look

Balayage er en smuk og alsidig hårfarvningsmetode, der kan tilpasses til enhver stil og personlighed. Hvis du overvejer at prøve balayage, er det en god idé at tale med en professionel frisør for at finde ud af, hvilket look der passer til dig. 

Klik her og book en gratis konsultation i en af vores ZENZ-saloner.

 

Det er altid vigtigt at lægge en plan for sit hår, inden man kaster sig ud i et nyt look. Med en god plan sikrer du nemlig, at du bevarer dit hårs sundhed, samtidig med at du opnår din drømmefrisure.

Klik her og læs vores miniguide, der hjælper dig med at forventningsafstemme dine ønsker til en ny frisure sammen med din frisør.

Forrige indlæg
Næste indlæg