SUND • NATURLIG • ØKOLOGISK • ANSVARLIG

SVANEMÆRKET

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke – en miljøcertificering med international anerkendelse. Formålet med Svanemærket er at reducere den samlede miljøpåvirkning fra vores forbrug.

Når Svanemærket vurderer et produkt, indgår hele produktets livscyklus; alt fra råmateriale til produktion, brug, bortskaffelse og genanvendelse. Vurderingen af produkter tager altid udgangspunkt i, hvad der er til størst gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer.

Vi er alle udsat for kemiske stoffer fra ting, som vi omgiver os med, og som påvirker vores sundhed og miljøet. Svanemærket stiller strenge krav til kemikalier, hvilket er til fordel for dit helbred, de mennesker, der fremstiller produkterne, samt for miljøet.

Svanemærket strammer jævnligt deres krav til miljøpåvirkning og kemikalieindhold og er derfor med til at drive den bæredygtige udvikling fremad.

Svanemærket tillader ikke kemikalier og stoffer som:

- MI eller andre konserveringsmidler klassificeret som sensibiliserende
- Parabener eller andre ingredienser på EU's liste over mistænkt hormonforstyrrende stoffer
- Mikroplast

Svanemærket sikrer, at:

- Produkter til babyer og små børn er uden parfume – herunder uden såkaldt naturlige dufte. 
- Produkter til voksne er enten parfumefrie eller overholder strenge krav til parfume.
- Produkter overholder strenge krav til mængden og typen af emballage.

ZENZ har valgt Svanemærket, fordi:

Svanemærket er det officielle miljømærke i Norden som er baseret på den nyeste forskning og viden - et holistisk mærke med fokus på sundhed og miljø. Svanemærket har strenge miljøkrav i alle relevante faser af produktets livscyklus og stiller strenge krav til kemikalier - alt sammen til gavn for både miljøet og din sundhed.

Mikroplastik

Mikroplast er plaststykker, der er mindre end 5 millimeter i diameter. De små stykker plastik kan dannes, når plastik bliver slidt eller nedbrudt, men kan også produceres og bruges bevidst. Selv om mikroplast mistænkes for at forurene vores sundhed og miljøet, er det tilladt at tilsætte de små plastikdele i skønhedsprodukter, eksempelvis som skrubbekorn i en scrub.

Hos ZENZ bruger vi ikke mikroplast i vores produkter, og vi følger Svanemærkets strenge krav til, hvordan vi undgår mikroplast på vores ingredienslister.

Viden om mikroplast er vigtig, fordi vi tager produktsikkerhed og miljøbeskyttelse meget alvorligt, og vi ønsker, at vores produkter skal være fri for mikroplast. Identificering af nye typer mikroplast sker løbende. Vi integrerer kontinuerligt ny viden i vores produkter, i takt med at det er tilgængeligt og muligt.

Du kan læse mere om Svanemærket her.