SUND • NATURLIG • ØKOLOGISK • ANSVARLIG

Grøn Salon

Grøn Salon er en organisation der certificerer saloner og som systematisk arbejder for at forbedre arbejdsmiljøet for frisører, reducere unødvendigt energiforbrug og minimere miljøpåvirkning. Som certificeret Grøn Salon har vi forpligtet os til at tage hensyn til miljø og sundhed på alle tænkelige måder. Derfor undgår vi enhver form for potentielt skadelige stoffer i samtlige af de produkter, vi anvender. At undgå skadelige indholdsstoffer er vigtigt for din sundhed - både som frisør og kunde i en salon, især hvis du er allergiker eller gravid. 

Grøn Salon har udvalgt en række skadelige stoffer som er ekstremt allergifremkaldende, hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende. Disse stoffer må aldrig være at finde i en Grøn Salon, hverken til produkter i brug eller videresalg. Hos ZENZ undgår vi også alle SLS vaskeaktive stoffer, der kan være udtørrende og/eller hud irriterende. 

Klik her find et udvalg over de vigtigste skadelige indholdsstoffer, som vi undgår i vores saloner.

ZENZ har valgt Grøn Salon, fordi: 

I 2005 hjalp ZENZ Københavns Kommune med at etablere Grøn Salon-certificeringen, hvilket hænger naturligt sammen med ZENZ’ vision om at skabe en sundere og mere bæredygtig skønhedsindustri. 

Du kan læse mere om Grøn Salon her

Hos ZENZ kan du være sikker på, at vi har lige så stor fokus på din sundhed, som til kvaliteten af vores faglige håndværk. Lækkert hår kræver ingen brug af unødig kemi. Som certificeret Grøn Salon har vi aktivt valgt udelukkende at bruge produkter, der ikke er potentielt sundheds- eller miljøskadelige. Der er ingen begrænsninger af den grund. Du kan få lyse striber eller farvet håret i et væld af farver. Vores hårfarver er så
milde, at de kan bruges af allergikere og gravide.  

ZENZ har udviklet sin egen professionelle serie af hår- og hudplejeprodukter som bruges i salonerne. Produkterne er certificeret af en eller flere af fire anerkendte mærkninger: Svanemærket, AllergyCertified, Ecocert COSMOS Organic og Vegan Society.   

Frisørerne sammensætter produkterne, som bruges ved behandlingen, ud fra hver enkelt kundes behov og ønsker. ZENZ har siden åbningen af den første salon i 1999 arbejdet for at forbedre forholdene for både kunder og kollegaer i skønhedsbranchen. Skønhed skal ikke koste miljøet eller vores sundhed noget. 

Når man er certificeret Grøn Salon, gør man også en række andre ting for miljøet som; affaldssortering, servering af økologisk kaffe, en mere bæredygtig indretning af salonerne og meget mere. 

Læs mere om ZENZ eget koncept for bæredygtighed her.