SUND • NATURLIG • ØKOLOGISK • ANSVARLIG

Do Good

EN SUNDERE OG MERE BÆREDYGTIG SKØNHEDSINDUSTRI

Skønhedsindustrien, som vi er en del af, har traditionelt primært fokuseret på den umiddelbare effekt af produkterne, indbydende indpakning og at øge forbruget. Samtidig har den været kendetegnet ved brug af indholdsstoffer der er eller kan være skadelige for både forbrugeren og dem der arbejder med produkterne i dagligdagen (eksempelvis frisører). Dette har medført allergi, hormonforstyrrelser og arbejdsrelaterede skader samt en negativ påvirkning på klima og miljø. Vi ønsker at sætte sundhed, bæredygtighed og ansvarlighed på dagsorden i skønhedsindustrien.  

Vores vision er at skabe en bedre verden og vi vil bidrage til det ved at gøre skønhedsindustrien sundere for frisører og forbruger og mere bæredygtig for vores planet. Vi gør os umage og forsøger at gøre, hvad vi kan. Vi arbejder hver eneste dag på ærligt, åbent og målrettet at gøre det endnu bedre end i går. Derfor arbejder vi med FN's Verdensmål for Bæredygtig Udvikling, en række anerkendte certificeringer, har vores eget emballage-økosystem samt eget koncept for bæredygtighed i vores ZENZ-saloner.

FN's Verdensmål

Vi er overbeviste om, at vi sammen kan gøre en forskel og i fællesskab bidrage til et bedre miljø og FN's Verdensmål For Bæredygtig Udvikling. 

For os er det vigtigt at forsøge at have en positiv indvirkning alle de steder vi kan. For at sikre en holistisk tilgang det, har vi gjort FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling til en integreret del af vores arbejde og de beslutninger vi træffer. FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling er et værktøj bestående af 17 målsætninger der tilsammen skal skabe ”en fælles plan for fred og velstand for mennesker og planeten, nu og i fremtiden”. Vi arbejder proaktivt med de fleste af verdensmålene – nogen dog i større grad end andre.

Certificeringer

Skønhedsindustrien er blevet enormt kompleks og det er svært som frisør og forbruger at gennemskue hvorvidt påstande omkring produkter er sande eller ej. Flere virksomheder og myndigheder øger fokus på sundhed og miljø, men samtidig er greenwashing blevet et stort og endnu stigende problem. Vi ser det som en helt afgørende opgave, at man hjælper sine kunder med at træffe beslutninger baseret på et oplyst og transparant grundlag. Derfor beror vores påstande omkring vores produkter på anerkendte eksterne og uafhængige mærkninger som certificerer vores produkter og salonkoncept i relation til sundhed og miljø.

Vi arbejder med Svanemærket, AllergyCertified, Ecocert COSMOS Organic, Vegan Society, Grøn Salon, Ocean Waste Plastic, B Corp og Peta Approved.

ZENZ Økosystem

Når du vælger ZENZ Organic Products, drager du ikke alene omsorg for dig selv og dine kunders sundhed. Du passer også på vores fælles miljø og natur. Vi har en række tiltag som tilsammen bidrager til et mere bæredygtigt forbrug og et bedre miljø. Vi har vores eget økosystem, hvor vi har gennemtænkt alle dele af vores emballages livscyklus. Vi arbejder målrettet med hele vores emballageøkosystem for at reducere vores påvirkning på miljøet. Vores økosystem strækker sig over alt fra at bruge genbrugt plastik, at få samlet plastikaffald op fra verdenshavene til genopfyldningskoncepter i vores saloner og inventar lavet af plastikaffald.

Grøn Salon

Forbudtstoflisten

Som certificeret Grøn Salon har vi forpligtet os til at tage hensyn til miljø og sundhed på alle tænkelige måder. Derfor undgår vi enhver form for potentielt skadelige stoffer i samtlige af de produkter, vi anvender. At undgå skadelige indholdsstoffer er vigtigt for din sundhed, især hvis du er allergiker eller gravid.

Grøn Salon

Eget koncept for bæredygtighed i salonerne

Hos ZENZ er vi ikke alene optaget af at skabe rene og miljøvenlige hårplejeprodukter til vores kunder. Vi ønsker, at alt hvad vi tilbyder vores kunder er med henblik på bæredygtig produktion og økologi, så det gør mindst muligt skade på miljø, klima og menneskets sundhed.

Refill af ZENZ-produkter

Som en del af vores salon-koncept tilbyder vi vores kunder at genopfylde deres tomme hårpleje emballage med nye produkter på vores Refill-stationer. Konceptet er simpelt og nemt. Flaskerne kan genopfyldes så mange gange, det ønskes. På den måde kan vi sammen minimere miljøaftrykket og passe på vores miljø på land og vand. Som kunde hjælper du ikke kun med at reducere forbruget af plastik, du sparer også penge, da prisen på refill er lavere.

Blog

ZENZ byder på aromatisk kaffe fra egen farmer i Laos, Asien

ZENZ byder på aromatisk kaffe fra egen farmer i Laos, Asien

Hos ZENZ ønsker vi at give dig en velværeoplevelse udover det sædvanlige. Det indebærer, at vi tænker bæredygtige og rene produkter ind i alle grene af vores forretning – også...

Læs mere
ZENZ tager kampen op mod allergier i frisørfaget

ZENZ tager kampen op mod allergier i frisørfaget

ZENZ tager kampen op mod allergier i frisørfaget Af Lene Stiil, med-grundlægger, AllergyCertified Frisørfaget er det fag, der taber foran alle andre fag. I hvert fald når det gælder, hvor...

Læs mere