SUND • NATURLIG • ØKOLOGISK • ANSVARLIG

B CORP

ZENZ har været B Corp certificeret siden december 2022. Virksomhedscertificeringen er for hele ZENZ og derved både vores salonkæde og produktserie, ZENZ Organic Products. Vi er stolte over at være B Corp certificeret hvilket betyder, at vi som virksomhed lever op til høje krav omkring ansvarlighed, transparens og vores sociale- og miljømæssige aftryk.  

Vi har altid arbejdet med eksterne certificeringer, da vi ønsker at tage ansvar og skabe troværdighed overfor vores kunder og samarbejdspartnere. Med B Corp kan vi fortsætte med at gøre os umage og udvikle vores ansvarlige salon-koncept og professionelle produkter i vores mission for en sundere og mere bæredygtig skønhedsindustri.  

For os som virksomhed, medarbejdere og borgere er det afgørende at ZENZ gør sig umage for at tage del i kampen for at løse verdens udfordringer og skabe en bedre fremtid for vores planet, vores natur og vores medmennesker.  

Vi arbejder dedikeret med FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling. Som en naturlig forlængelse heraf er vi en certificeret B Corp virksomhed og en del af den globale B Corp bevægelse. B Corp er en uafhængig certificering af virksomheder der lever op til høje standarder omkring ansvarlighed, transparens og resultater vedrørende 5 områder: miljø, medarbejdere, kunder, samfund og styring. 

For os betyder det helt konkret, at vi har et uafhængigt rammeværktøj at arbejde med i forhold til hvordan vi udvikler os som en ansvarlig virksomhed. Vi har altid gjort os umage – nu har vi et eksternt uafhængigt redskab til at arbejde endnu mere målrettet og struktureret efter. For vores kunder betyder det at de kan stole på os, når vi siger, at vi konstant arbejder på at være en endnu mere bæredygtig virksomhed for vores planet, vores natur og vores medmennesker. 

Her kan du læse om vores bidrag til de fem områder: miljø, medarbejdere, kunder, samfund og styring. 

MILJØ

Dette område handler om, hvordan og i hvor høj grad man arbejder på at passe på vores fælles miljø – fra den luft vi indånder til vores drikkevand og livet på land.  

Væsentlige eksisterende bidrag: Vores produkter og behandlinger udvikles og udføres med størst muligt hensyn til miljøet fra valg af ingredienser og emballage til fragt og produktion samt måden vi arbejder på i vores saloner. Vigtigst af alt er at når vi påstår noget omkring hvad vores produkter gør for miljøet, så har vi eksterne uafhængige certificeringer og dokumentation til at bakke det op med  

Læs om vores eksterne certificeringer her.

MEDARBEJDERE

Dette område handler om at sørge for at ens medarbejdere har økonomisk sikkerhed og bliver betalt en fair løn, at man støtter op om deres karriereudvikling og glæde ved at gå på arbejde, samt at man sikrer den fysiske og psykiske sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen. 

Væsentlige eksisterende bidrag: I traditionelle frisørsaloner, hvor der bruges almindelige skønhedsprodukter, lider mange ansatte af eksem og allergi m.m. ZENZ blev stiftet i 1999 for netop at undgå det og har af samme grund undervejs været med til at stifte Grøn Salon (en nordisk salon certificering) med meget høje krav der skal sikre gode og sunde arbejdsvilkår for salonens ansatte. Som frisør i ZENZ vil man derfor eksempelvis ikke være udsat for den samme unødige kemi. Fordi en stor del af vores virksomhed bygger på vores frisører, gør vi meget ud af at udvikle og fastholde dem. Vi stræber efter at tage de dygtigste frisørelever ind og oplære dem til de en dag kan blive daglige ledere. Vi stræber efter at efteruddanne alle vores frisører og betale de højeste lønninger i branchen. Vi skaber fleksibilitet, så der er plads til alle uanset hvor de er i livet. Om de har brug for hjælp fx i form af fleksibilitet til at udføre deres arbejde eller komme sig efter sygdom eller livskrise.  

KUNDER

Dette område handler om hvorvidt ens produkter og ydelser er designet til at levere specifik, betydelig og positiv påvirkning på ens kunder udover den værdi produkterne og ydelserne i udgangspunktet altid vil have. 

Væsentlige eksisterende bidrag: Vores primære bidrag til vores kunder består i, at vi har certificeringer for både vores produkter og ydelser. Certificeringer kan som tredjepart sikre troværdighed overfor kunder, da det sikrer dokumentation for de ting, vi fortæller. Vi har stærke procedurer for overholdelse og kvalitetssikring. Certificeringerne, vi arbejdet med, er anerkendte og har fokus på sundhed, bæredygtighed, allergi, naturlige og certificeret økologiske ingredienser samt vegansk indhold. Oven i det tilbyder vi fuld garanti og har også processer for kundefeedback og klager. Samlet set er ønsket at det skal give vores kunder forvisning om, at de får det de har købt og hvis de mod forventning skulle opleve andet, så er det os der dækker det. 

SAMFUNDET

Dette område handler om hvordan man øger diversitet, lighed og inklusion samtidig med at man skaber en positiv udvikling i samfundet gennem fx donationer eller direkte engagement i lokalsamfund. 

Væsentlige eksisterende bidrag: ZENZ er en primært kvindedrevet og kvindeledet virksomhed. Langt størstedelen af alle medarbejdere er kvinder og lang størstedelen af lederne er kvinder. Størstedelen af vores produktion foregår i Danmark. Derudover har vi en screeningsproces for nye leverandører der bl.a. skal sikre, at vi arbejder med virksomheder der skaber sociale og/eller miljømæssige resultater. Derudover støtter vi en række projekter som hjælper udsatte både lokalt og globalt. 

STYRING

Dette område handler om den måde vi driver virksomheden og støtter en mission der er til gavn for vores planet, vores natur og vores medmennesker – ikke bare ejerne af virksomheden – samt hvor transparant og etisk virksomheden er drevet. 

Væsentlige eksisterende bidrag: Det mest væsentlig tiltag vi har implementeret for at sikre en styring der støtter op om miljø, medarbejdere, kunder og samfund er at virksomhedens vedtægter specificerer at virksomhedens formål bl.a. er at have en væsentlig positiv påvirkning på samfundet og miljøet som helhed samt at alle beslutninger taget af direktion skal tage højde herfor. Konkret betyder det at direktionen juridisk ikke har løftet sin opgave hvis ikke virksomheden er ansvarlig, transparant og resultatskabende når det kommer til miljø, medarbejdere, kunder og samfund.

Du kan læse mere om B Corp her.