SUND • NATURLIG • ØKOLOGISK • ANSVARLIG

Velkommen til vores Live Shopping univers

Følg med i vores kommende Live Shows eller gense tidligere udsendelser - og få inspiration og rådgivning af vores ZENZ Eksperter. Vores ZENZ Eksperter glæder sig til at møde dig i vores digitale univers, og inspirere dig til at opnå en sundere og mere bæredygtig hår- og hudplejerutine.

Nedenstående finder du en oversigt over alle Live Shows. Ved kommende Live Shows kan du tilmelde dig den pågældende udsendelse du er interesseret i, således du holdes underettet.

ZENZ støtter pigerne - Et samarbejde med Plan Børnefonden

Tusindvis af unge piger i Kampala, Uganda er tvunget til at sælge deres krop hver aften og nat, for at kunne forsørge sig selv og deres børn. Med støtte fra ZENZ får nogle af disse piger hjælp til, at finde vej ud af prostitution, og i stedet blive uddannet frisører, så de kan forsørge sig selv.

ZENZ Organic Plan Børnefonden


#zenzstøtterpigerne

Rigtig mange ZENZ kunder har vist deres støtte. Nogle har hjulpet med at brede budskabet ved at dele billeder fra salonerne på Instagram med hashtagget #zenzstøtterpigerne. Andre har doneret penge direkte til indsamlingskontoen via MobilePay.

​Hele beløbet fra indsamlingskontoen går ubeskåret til Plan Børnefonden. I alt blev indsamlet Kr. 10.083,29. Indsamlingen er nu afsluttet. Tusind tak til alle der har bidraget. Regnskabet kan downloades her.

ZENZ Organic Plan Børnefonden


Et samarbejde der gør en forskel

ZENZ arbejder hver eneste dag målrettet mod at skabe en bedre verden. Vores fokus er på sundhed og bæredygtighed indenfor frisør og skønhedsbranchen. 

​I vores egne saloner arbejder vi for eksempel med at minimere el og vandforbrug. Ligesom vi har udviklet vores egen serie af professionelle hårprodukter, netop for at sikre, at der tages hensyn til miljøet i produktionen, samt vores kunders og vores kollegaers sundhed.   

Vi tror på, at kan man gøre en forskel, så bør man gøre en forskel. Det kan vi med dette samarbejde. Plan Børnefonden har skabt et projekt, som er helt oplagt for os at være en del af.

Hele ZENZ støtter op om projektet, og det er vores håb, at vores kunder også vil glæde sig over muligheden for at gøre en forskel for nogle mennesker, som virkelig har brug for vores støtte.

Fakta

  • ​400 piger bliver undervist i frisørfaget, som sikrer dem en indkomst.

  • 2-300 børn mellem 0-8 år får et trygt sted at være, mens deres mødre arbejder.

  • 3 ud af 4 piger, som allerede har fået en uddannelse via projektet, har fået job.

  • 25% af pigerne har åbnet egen frisørsalon eller forretning.

 

ZENZ Organic Plan Børnefonden

 

Nogle af de mest sårbare og udsatte mennesker i Uganda's hovedstad, bor i Kawempe-slummen. Mange af pigerne er blevet lokket til Kampala fra landområderne med løfter om uddannelse og gode jobmuligheder. Desværre ender de ofte med at arbejde som prostituerede, fordi løfterne ikke holdt, og fordi de ikke har andre muligheder for at sikre sig en indkomst.

Som prostitueret tjenes blot ca. 18 kroner per kunde, dog kan der tjenes lidt mere, hvis det foregår uden kondom. Af samme grund bliver mange af pigerne gravide med mænd, som de aldrig ser igen, eller som ikke vil stå ved at være far til barnet. 

​Med støtte fra ZENZ får børn som pigen her nu tryghed, frihed til at lege og voksne til at passe på sig i Plan Børnefondens børnehaver i slummen, mens mor er på arbejde.

De tidligere prostituerede bliver uddannet frisører og får hjælp til at finde job i en salon eller starte deres egen. Desuden bliver mødrene undervist i børns sundhed, ernæring og trivsel.


En god saks kan gøre en verden til forskel. Nu er over 200 sakse på vej til Kampala, doneret af frisører over hele Norden

Det er med stor glæde, at vi hos ZENZ, i fællesskab med vores sakseleverandør KAO, har sendt de første 40 sakse ud af mere end 200 afsted til Kampala.

De brugte sakse er samlet ind af KAO fra frisører i Danmark, Sverige og Norden. KAO har slebet hver enkelt saks og sørget for, at de er klar til tjeneste i Uganda - og vi er overbevist om, at her kommer de til at gøre en verden til forskel.

​For en god saks er alfa omega for en frisør. En saks er ​en levevej - og for pigerne i Kampala er det tilmeld et redskab, der gør drømmen om at klare sig selv til en realitet - langt væk fra gadens farer.

 

ZENZ Organic Plan Børnefonden

ZENZ EKSPERTER

MØD VORES EKSPERT TEAM

Til vores Live Shows vil du møde et udvalg af vores ZENZ Eksperter. De er professionelle stylister, som skaber et rum for ekspertviden om trends, sundt og smukt hår samt naturlige og økologisk certificerede hår- og hudplejeprodukter.

Vores Ekspert Team ledes af stifter, Anne-Sophie Skjødt-Villumsen og uddannelsesleder Sidsel Riisberg - og vores ZENZ Eksperter er alle med til at fremme ZENZ vision om en mere bæredygtig skønhedsindustri.