Plantebaseret farve til bryn og vipper

Bryn og vipper med plantebaseret farve

Hos ZENZ Organic Hairdressing bruger vi plantebaserede farver til bryn og vipper uden skadelig kemi. Farverne anvendes i to trin. Først påføres farven og fjernes igen, og derefter påføres en udviklings-gel som også fjernes.

Uden udviklings-gel vil du ikke opleve nogen farve, da selve farvemassen er gennemsigtig.

 

Ingredienser i vores bryn- og vippefarve

Vores bryn- og vippefarver består af planteekstrakter fra bl.a. morgenfrue, grøn te og blåbær. De indeholder ikke parabener, Formaldehyd, toluene–2,5-diamine eller p-phenylenediamine. Derfor er farverne skånsomme og uden unødig kemi. Vores bryn- og vippefarver er godkendte af Grøn Salon Danmark.

En af fordelene ved plantebaseret farve er, at du ikke vil opleve en sviende fornemmelse omkring dine øjne eller på din hud, når dine vipper / bryn bliver farvet. Det skal dog nævnes, at den mørkeste farve vi har er mørkebrun/sort. Det er en blød sort farve, som bedst ses på lyse vippe hår.

Det er en fordel, hvis du kommer uden makeup på vipperne og uden øjencreme, da vipperne vil tage bedre imod den plantebaserede farve.

 

Holdbarhed

Der er mange faktorer, der spiller ind, når det gælder hårfarve. Hvis du ofte er udsat for eksempelvis klor, saltvand og sol. kan det få betydning for holdbarheden. Hårets struktur, tørhedsgrad og farvepigmenter er også med til at påvirke resultatet og holdbarheden, som dermed kan variere fra person til person.

 

Dine bryn om sommeren

Om sommeren fungerer solen på sammen måde som udviklings-gelen, og derfor må dine bryn ikke få sol de første 10 timer efter farvning, da farven i så fald vil blive ved med at udvikle sig på huden.

Skulle det ske, at du alligevel får sol på dine bryn, kan der forekomme farvede plamager på huden. Det er hverken farligt eller permanent.

For at fjerne de farvede plamager, skal du fugte et stykke vat med vand, putte en smule håndsæbe og en smule naturlig olie på (evt. olivenolie), gnide det med fast hånd med hårene på brynet og rense det af med vand, gentag 3-5 gange efter behov.

Olien er vigtig for at beskytte huden, da den er meget følsom omkring brynene. Bruger du ikke olie, kan du risikere at lave hudafskrabninger på huden ved dine bryn. Afslut med en fugtighedscreme for ekstra beskyttelse.