ZENZ minimerer miljøaftrykket

På verdensplan ender næsten 80% af alt plastikaffald på lossepladser, men kun 9% bliver genbrugt. Hver time udledes der desuden 900 tons plastikaffald i verdenshavene. (Kilde: World Economic Forum/Dr.dk)

Tallene taler sit eget sprog. Der er ingen tvivl om, at plastik skader miljøet og ødelægger naturens økosystemer. De er skrøbelige og bliver nemt påvirket af menneskets måde at leve på, ligesom mikroplast forurener menneskers og dyrs kroppe.

 

Ved at vælge ZENZ som din frisør, er du med til at passe på vores fælles miljø. Bestil tid hos din foretrukne salon her.

 

Det vil vi hos ZENZ gerne gøre noget ved. Vi tænker bæredygtigt, og for at minimere forbruget af plastik, har vi vores eget økosystem. Vi er nemlig overbeviste om, at vi sammen kan gøre en forskel, så vi kan beskytte vores miljø og natur, og undgå at plastikken i sidste ende gør mere skade end gavn.

ZENZ Organic Hairdressing minimerer miljøaftrykket

Med ZENZ Organic Products Version 2.0 har vi i gennemsnit reduceret miljøpåvirkningen med mindst 40%. Vores shampoo og conditioner er gjort mere drøje, hvilket betyder, at de holder længere, på trods af de har samme høje kvalitet. Man kan altså bruge 30% mindre for at få samme resultat. Emballagens miljøaftryk er reduceret med lidt over 50%. Det samlede CO2-regnskab er som følge heraf reduceret med tæt på 40% i gennemsnit.

Samtidig bidrager vi til FN’s verdensmål, der omfatter forsvarligt forbrug og sikring af et sundt miljø og natur.

 

ZENZ’ eget øko-system består af følgende:

Emballage af genbrugsplastik

Hos ZENZ vil vi gerne være med til at genbruge den plastik, som allerede er produceret. Derfor bliver størstedelen af vores emballage lavet af genanvendt plastik fra forbrugere og industri. Når vi bruger genanvendeligt plastik, kan vi udnytte fordelene ved materialet, som både har en unik holdbarhed og er nemt at holde rent. Samtidig reduceres produktionen af ny plastik. 

ZENZ Organic Hairdressing Emballage af genbrugsplastik

Genopfyldning af produkter i salonerne

Som noget nyt kan du i ZENZ saloner få genopfyldt dine tomme ZENZ Organic Version 2.0-flasker (shampoo og conditioner) med nye produkter på vores Refill-stationer. På den måde kan vi sammen minimere miljøaftrykket og passe på vores miljø på land og vand. 

ZENZ Organic Hairdressing Refill

Inventar af genbrugt emballage (forventet i 1. halvår, 2022)

Når vores kunder er færdige med at bruge deres tomme ZENZ produkter, opfordrer vi dem til at aflevere emballagen i salonerne, hvor det vil indgå i vores eksisterende affaldssorteringssystem.

I samarbejde med RePlastic i København vil dele af den tomme emballage, vi får indleveret, blive genanvendt og lavet til displays og inventar til vores saloner. I dag benytter vi genanvendt plastic fra Carlsberg.

Opsamle plastik fra verdenshavene

Ikke nok med at vi mindsker produktionen af plastik, så gør vi også en indsat for at holde verdenshavene rene. I samarbejde med ReSea opsamler Ocean Waste Plastic plastik fra verdenshavene 1:1 mod vores produkters emballagevægt. Det, der er egnet hertil, bliver genbrugt lokalt i Jakarta, Indonesien.