​Zenz organic hair- frisør uden unødig kemi

Zenz-kædens 7 saloner er alle certificeret som Grøn Salon. Grøn Salon er en frivillig miljøcertificering for frisører, der gerne vil spare på energien og tage hensyn til miljøet i deres daglige drift. Desuden er det ikke tilladt i en Grøn Salon at bruge en lang række kemikalier, der ellers er tilladt i Danmark. Grøn Salon er derfor en garanti for, at sundhed, allergi, arbejdsmiljø og energibesparelser bliver taget seriøst. 

Læs mere om Grøn Salon  

Se film om Grøn Salon   /   Watch movie with English subtitles about Safe Hair Salon - green certification system for hairdressers

De seneste år har der været stort fokus på hårprodukters sundhedsskadelige virkning på både frisører og deres kunder. Billeder af voldsomme allergiske reaktioner og skræmmende statistikker over hyppigheden af kræfttilfælde blandt frisører har talt deres eget klare sprog i medierne. Samtidig bugner dameblade af artikler om miljøvenlige alternativer, der både tager hensyn til sundhed og natur. Bevidste forbrugere vælger ikke længere skønhed fremfor sundhed, hvis produkterne indeholder skadelige kemiske stoffer. At være grøn frisør giver mange fordele:

  • Man undgår problemer med eksem, allergi og vejrtrækningsproblemer
  • Færre sygedage
  • På forkant med kunders ønske om miljø- og sundhedsvenlige produkter
  • Besparelse på el-, vand- og varmeregningen
  • Medvirker til at vandmiljøet i byen bliver skånet for store mængder skadelige kemikalier

Zenz Organic Hair har fokus på sundhed, miljø, økologi og bæredygtighed.

Som grøn salon har frisør Zenz et sundere arbejdsmiljø og et bedre kendskab til kemien i frisørprodukterne, ligesom vi lever op til en række krav til kemi i salonen. Zenz arbejder efter det grønne dokument, som er udarbejdet af Videncenter for Frisører og Kosmetikere. Dokumentet indeholder en oversigt over de produkter, som der må arbejdes med på frisørskolernes grønne linjer.

Zenz arbejder også efter Grøn Salons Positiv-produktliste, som er en liste med anbefalede professionelle hårkosmetiske produkter, der ikke indeholder stoffer, som Grøn Salon vurderer er skadelige for sundhed eller miljø. Zenz følger også Grøn Salons Forbudtstofliste og herudover undgår vi også nogle andre stærke kemiske stoffer.